Bezoeken

Ben jij er ook bij?

19 augustus 2023

Deelnemers 2023

Ontdek 26 (klein)kunstenaars 

Hanny van Ee

Beeldend kunstenaar

Hanny is beeldend kunstenaar en beheerst diverse disciplines. Naast haar schilderijen in diverse stijlen, maakt ze ook composities van hout. Haar werk exposeert ze regelmatig, en ook in haar eigen galerie “de Brummelhof”.  

Liesbeth Kuik

Kunstschilder

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat de natuur en vooral bomen helemaal mijn ding zijn. De Veluwe is voor mij het allermooiste stukje Nederland, waar ik tijdens mijn dagelijkse wandelingen door het bos steeds opnieuw inspiratie opdoe.

Kees van de Reep

Beeldend kunstenaar

Iets creëren zonder beperkt te worden door de grenzen van de realiteit, niet door de realiteit te ontkennen, maar door de realiteit aan te vullen met fantasie en zo een grenzeloze werkruimte te realiseren.

Rypke van de Ploeg

Kunstschilder

Rypke schildert graag impressies in het moment. Op locatie legt hij, staande aan de ezel, vast wat er om hem heen gebeurd. 

Nynke van de Haar

Kunstschilder

Nynke van de Haar is 24 jaar en werkzaam als IVF-analist, maar daarnaast een gepassioneerd autodidactische tekenaar en gespecialiseerd in realistische werken van mensen en (huis)dieren met pastel.

Evert Schimmel

Beeldend kunstenaar

Een reliëf heeft, in vergelijking met een schilderij, een grotere dynamiek. Je ziet steeds een andere vorm en kleur, afhankelijk van de lichtval en van je eigenstandpunt ten opzichte van het reliëf. Als je er langs loopt lijkt het daardoor te leven.

Gerrie van de Reep

Sieraden van (natuur)edelstenen

In 2016 heb ik een cursus "Mineralen slijpen" gevolgd om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Sindsdien heb ik een mooie verzameling van hangers van edelstenen die ik zelf gezaagd, geslepen en gepolijst heb in mijn assortiment.

Stefan Damman

Kunstschilder

Dat de natuur een waardevolle bron van inspiratie is ligt voor de hand. Van de vroegste rotsschilderingen tot modernistische landschappen, en zelfs het lijnenspel van Piet Mondriaan is er op gebaseerd.

Helena Zanting

Kunstenaar en collagist

Helena fotografeert, maakt collages en houtsculpturen. Ze is een veelzijdig kunstenares en verkent graag nieuwe mogelijkheden. 

Programma

Bezoeken

Kunst in Kootwijk speelt zich af in de gezellige kleine kern van Kootwijk, midden op de Veluwe. Alle locaties zijn dicht bij elkaar, waardoor je makkelijk alle kunstenaars kunt bezoeken.


Ook zijn er verschillende mogelijkheden om iets te eten of te drinken. Parkeren kan op loopafstand van het dorp langs de Kerkendelweg. Download het programma om jouw bezoek te plannen.

Exposities

Kunst in Kootwijk

Waar kunst en natuur elkaar ontmoeten

Op 19 augustus verandert ons Veluws dorpje weer in een bruisend kunstenaarsdorp. Er is een verrassend veelzijdig programma met vele kunstenaars die hun werk exposeren, diverse workshops en mooie voorstellingen. Er is weer genoeg te beleven! 


Onze eigen Kootwijkenaar Jeroen Kijk in de Vegte verzorgt de opening en maakt gedurende de dag een videoverslag. Wie weet interviewt hij jou wel! Ook mogen we Charlotte Bon, de bekende Nederlandse concertvioliste welkom heten in onze kerk op de Brink. 

Manuel Boonzaaijer

Kunstschilder

Manuel heeft een klassiek georiënteerde teken- en schilderopleiding aan de Wackers Academie gevolgd, en sindsdien (2017) beroepsmatig bezig met de kunst.

Teun van den Brink

Sieraden

Teun maakt sieraden van verschillende materialen. Hij is een 'self taught' edelsmit met een grote passie om mooie dingen te maken. 

Jannie van Dijken

Beeldend kunstenaar

Contact krijgen met mooie, interessante mensen, dieren of dingen inspireert mij om altijd om me heen te kijken. Ik wil graag geraakt worden door de aanwezigheid van God in de schoonheid en puurheid om me heen.

Salon de Tango

door Peter en Simone

Peter en Simone wonen in Kootwijk en zijn gepassioneerd tangodanders. Speciaal voor Kunst in Kootwijk geven zij een workshop tijdens de Salon de Tango. Dans mee of geniet van de dansers. 

Charlotte Bon

Kunstverzamelaar en violiste

Charlotte heeft haar naam gevestigd als violiste maar ze is ook kunstverzamelaar. Op haar landerij, en in het voormalig altelier van Herman Gordijn, organiseert ze kunst en muziek evenementen. Tijdens Kunst in Kootwijk loop je binnen terwijl ze speelt en vertelt ze  gepassioneerd over haar kunstverzameling.

Bettina Regeling-Cabrera

Kunstschilder

Bettina Regeling-Cabrera is architect en kunstenares. Op Kunst in Kootwijk laat zij haar werk op veren zien. De veren zijn op een veld of in het bos gevonden en zijn niet van tevoren gelijmd. De veren blijven hierdoor "bewegen" tijdens het hele (fijn)schilderproces.

Evelien Bouwman

Tableau-schilder

Evelien schildert al jaren met glazuur  op borden en tegels.

Een tableau op een plank of ingemetseld, alles wordt gebakken op 800 graden in de keramiek oven. Er zijn zoveel variaties en nog zoveel ideeën. 

Hennie Ansink

Kunstschilder

Hennie schildert veel met olieverf of met acryl.
Haar werken zijn herkenbaar, ook wel eens met een boodschap van uit het geloof. Schilderen is voor haar verwachting, wat ontstaat er iedere keer weer op dat witte doek?

Annelies van Rheenen

Digitale kunst

Annelies (geboren in Kootwijk) tekent al jaren maar de laatste tijd houdt zij zich vooral bezig met digitale kunst. Haar werk is autodidactisch en in de loop der tijd ontwikkelde ze haar eigen stijl.

Jacqueline Moors

Beeldend kunstenaar

In haar kunst vraagt Jacqueline aandacht voor het mooie in de natuur, bijvoorbeeld beelden van insecten, bloemen, wonderlijke kronkels van een meanderende rivier. Diverse media, acrylverf, inkt, gouache en potlood zijn terug te vinden in één werk.

Jan Joost Maasland

Kunstschilder

Jan Joost Maasland uit Barneveld, is fulltime beroepsmilitair en kunstschilder. In zijn werken gebruikt hij indrukken en ervaringen uit zijn eigen leven.

Jaap Vlasblom

Wood Carving

Jaap houdt zich sinds een paar jaar bezig met woodcarving: niets meer of minder dan met slechts een kettingzaag een stuk hout te lijf gaan. Voor hem is het een mooie manier om even los te komen van zijn reguliere werkzaamheden als onderwijskundige. 

Barnevelds Kamerorkest

Klein ensemble

Het Barnevelds Kamerorkest bestaat uit 20 leden. De instrumenten die bespeeld worden zijn: viool, altviool, contrabas, cello, fluit, hobo, hoorn en klarinet. Het repertoire wordt samengesteld uit licht klassieke muziek. 

Danscompagnie Para//el

Moderne dans

Para//el is samengekomen door individuele passies voor dans. Ze maken verschillende hedendaagse choreografieën met invloedenuit klassiek ballet, modern en jazz. Tijdens Kunst in Kootwijk geeft Para//el een wervelende dansvoorstelling. Kom dat zien!

Verhalen & gedichten

door Annette Brattinga Aeneae – Venema

Annette haar leven speelde zich voor een groot deel achter de piano af, tot haar vingers begonnen te kraken. In schrijven gebruik je ook muzikale elementen, zoals ritme, klank en vorm. Als zij zichzelf voorleest begint het slijpen aan de tekst. Het is heerlijk om naar haar verhalen en gedichten te luisteren die ze zo prachtig voordraagd. 

Shantykoor Ahoy Stroe

Gezelligheid staat voorop

Het koor, waarvan enkele leden in Kootwijk wonen, zingt zeemansliedjes en populaire Nederlandstalige en Engelstalige liedjes. Swing en zing mee tijdens deze gezellige afsluiting van de dag.